Klein Zwitserland trail (verslag)

Dichtbij huis ligt de Posbank. Een fantastisch gebied om in te kunnen hardlopen. Sinds een paar jaar wordt daar de Klein Zwitserland trail georganiseerd door local trailrunner Dorothea Bil (www.trailxperience.nl). Vorig jaar heb ik hem niet gelopen, omdat het een week voor (of na?) de marathon van Rotterdam was. Dit jaar heb ik geen serieuze marathons op het programma, dus ik loop gewoon waar ik zin in heb.

Actiefoto

Dorothea is ook de organisator van de 4 Parken City trail (zowel de dag- als nachteditie) en staat erom bekend dat ze in bekend terrein toch onbekende paadjes weet te vinden. Dat bleek ook tijdens deze KZT.

Misschien was het omdat de trailwedstrijd zo dichtbij huis was, want ik heb nauwelijks nagedacht wat ik allemaal nodig had. Een rugzak volgooien met wat eten en drinken, racevest mee en snel op de racefiets springen. Best lekker om eerst een kilometer of 5 in te fietsen. Ik loop met een paar andere lopers van Ciko. Ook Hans, loopmaatje van mijn vorige loopgroep, is van de partij, maar hij krijgt z’n maag niet op orde.

Voor de start eerst nog een selfie voor de appgroep van Ciko groep 5/6:

Selfie! (vlnr: Jan-Albert, Dorothea, Hans, Cordien en fotograaf Jan)

De route begint vanaf de scouting op camping Beekhuizen en gaat al snel over paadjes die ik inderdaad nog nooit heb belopen. Het weer is goed. De stemming is goed. What can go wrong? Nou, dat je bijvoorbeeld wel water meeneemt, maar de energierepen vergeet? Foutje. Aangezien de eerste van de twee drinkposten al op 6 km staat (en ik die opzettelijk voorbij loop), moet ik wachten tot het 16 kilometerpunt voordat ik weer wat kan eten. Het is gelukkig nog voor de serieuze hongerklop dat ik bij de tweede drankpost een beker cola en wat chocolade naar binnen werk. Lekker! Alle hoogtepunten van de Posbank komen voorbij: bos, heide, heuvels, trappen, mul zand.

Op 18 km (van de 22) lopen we vlak langs de finish, maar voordat we aan de pannenkoek mogen, moeten die laatste 4 kilometer nog wel behoorlijk dalen en stijgen. In 2 uur en 5 minuten, én met bijna 600 hoogtemeters op de teller, passeer ik de finish. Een prima besteding van Tweede Paasdag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *