Dutch Coast Ultra by Night: DNS

Afgelopen vrijdagavond en -nacht was het zover: de Dutch Coast Ultra by Night. Een nachtelijke strandloop van Den Helder naar Castricum. Ik zou de 50 km lopen. “Zou”, inderdaad. Een vervelende optelsom van (te) veel trainingskilometers, een keertje schaatsen met het gezin en een onhandig getimede trainingslast van drie dagen op rij, zorgden voor een ge├»rriteerde scheenbeenspier. Gelukkig geen shin splint (door een loopmaatje ook wel ‘de vrouw met de hamer’ genoemd), maar wel voldoende last om in de laatste dagen alsnog te besluiten om niet te starten.

Een Did Not Start (DNS) dus voor mij. Ik vind het heel zuur, maar weet dat het de meest verstandige beslissing is. Mijn debuut op een echte ultra-afstand zal nog even op zich laten wachten.

Intussen doe ik weer andere nieuwe ervaringen op. De fysio leek het wel een goed idee om te gaan dry needlen. Het klonk mij niet heel prettig in de oren, maar eerlijk is eerlijk: de twee behandelingen die ik tot nu toe heb gehad deden geen pijn. Herstel laat zich zien en ik ben blij met elke kilometer extra die ik tijdens de herstelloopjes kan maken. Van de fysio mag mijn rug ook wel wat soepeler, dus sinds dit weekend doe ik ’s ochtends braaf mijn oefeningen en heb ik zelfs zo’n foamroller gekocht. Ik heb nu ook de indruk dat het helpt.

Loopkalender 2019

Met deze vervelende start van het nieuwe loopjaar, moest ik eerst over wat frustratie heen. De afgelopen maanden heb ik best serieus getraind voor de DCUbN en was het altijd ‘on top of mind’. Om dan in de laatste twee weken voor de wedstrijddag geblesseerd te raken, was niet tof.

Maar nu kijk ik weer vooruit om te zien hoe mijn loopkalender er voor dit jaar eruit ziet. De longlist bestaat uit trails in Nederland. Definitieve keuzes heb ik nog niet gemaakt, maar nu denk ik aan een keuze uit:

  • Jutberg trail (Dieren)
  • Sallandtrail of Galgenberg marathon
  • Gelderse Poort trail (Nijmegen)
  • Klein Zwitserland trail (Velp)
  • Koning van Spanje (Gulpen)
  • Trailrun Wezep
  • 4Parkencity trail (Arnhem)
  • Hoenderloo trail
  • Stuwwal trail
  • RunForrestRun Gasselterveld

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *