Cross Country

Rickey Gates

Deze tijden van Corona hebben voor mij op zich nog één voordeel. Of eigenlijk twee. Ten eerste is de nationale Corona-proof sport natuurlijk hardlopen geworden. Laat dat nu net mijn standaard sport zijn! Dus ook in tijden van intelligente lockdowns kan ik – op gepaste afstand – gewoon mijn rondjes blijven draaien. Ten tweede biedt deze rare tijd me ook een ander voordeel: ik heb meer tijd voor lezen.

Om de lokale boekhandel te steunen bestelde ik er enkele weken geleden het nieuwe boek van Rickey Gates: ‘Crossing country’. Ik kwam erop door het beluisteren van een podcast van Ian Corless tijdens het opruimen. Het is een fotoverslag van zijn ultrarun/ reis dwars door Amerika. De ondertitel luidt: “A 3.700 mile run to explore unseen America”. Het leek me een mooie manier om wat meer te leren over hemzelf, maar ook om die onbekende plekken van Amerika te bekijken. Weliswaar vanuit mijn luie stoel, maar toch.

Gates trok er in 2017 hondervijftig dagen voor uit, om de 3.700 mijlen lopend af te leggen. In die dagen leert hij ontzettend veel mensen kennen en dat resulteert wat mij betreft in een mooi boek met verhalen over vriendelijkheid van het Amerikaanse platteland.
De Engelstalige Runner’s World besteedde er half april ook aandacht aan.

Boek cover 'cross country'

Als je van (lange afstands)hardlopen houdt en interesse hebt in Amerika, dan is dit boek een aanrader. Bestel hem bij je lokale boekhandel, zodat die niet verloren gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *