Virtual Grizzly 100

logo virtual grizzly100

Motivatie. Dat had ik nodig, want al die weken in je eentje lopen ging zelfs mij wat vervelen. Wedstrijden vielen allemaal uit en de trainingen bij mijn atletiekclub zijn ook pas net drie weken geleden hervat. Het moraal had een boost nodig. Zoveel was duidelijk.

Ik zou in de meivakantie met het gezin naar de Ardèche gaan voor een korte vakantie en een bergtrail. Een loopmaatje had diverse lopers warm weten te krijgen voor deelname aan de Ardèche Trail la Voie Romaine. Ik had me opgegeven voor 36 km’s (en 1700 D+). Helaas werd die geannuleerd, want Frankrijk zat compleet op slot. Dus deed ik de quarantaine-versie.

Helaas….geen trail in Frankrijk dit jaar.

Ook de andere wedstrijd waar ik me voor had ingeschreven ging uiteindelijk niet door: de Klein Zwitersland Trail. Het zou mijn eerste 50 km trail moeten gaan worden. Ook dat mocht niet zo zijn.

“Het moraal had een boost nodig. Zoveel was duidelijk.”

Om mij heen, maar vooral op internet, zag ik hardlopers meedoen met virtuele races. Het leek me niks, een marathon in je huis, of de beruchte Big’s Backyard Ultra van Lazarus Lake (je weet wel, Gary Cantrell, die van de Barkley Marathon), maar dan in virtuele vorm.

Twee loopmaatjes zijn gaan meedoen met de Great Virtual Races Across Tennessee 1000K. In de periode 1 mei – 31 augustus moeten ze een afstand van duizend kilometer afleggen. Ongeveer de afstand van de ene naar de andere kant van de Amerikaanse staat Tennessee. Ook hier zit evil master Laz achter.

Dichterbij huis: Grizzly100

Ook in Nederland komen meer virtuele races. De bekende trailrunningcommunity MudSweatTrails is nog bezig met haar virtual challenges.

  • Virtual 19K Trail Challenge (duurloop met woeste rivieroversteek). Ik deed ook mee (behalve het inzenden)
  • De vertical K (1000 hoogtemeters binnen 15 km afstand)
  • 32 km lopen voordat het 9:00 ’s morgens is.

Ik werd niet echt gegrepen om serieus mee te doen. Totdat ik gisteren op de valreep op de site van Bearsport uitkwam en de Virtual Grizzly100 uitdaging zag. 100 km in de maand juni. Goed te doen. Misschien zelfs een beetje te gemakkelijk voor mij, maar het leek me toch leuk om mee te doen. Vandaag snel ingeschreven via Larssie.com en morgen maar eens de eerste km’s inboeken. (Als je nog mee wilt doen, vul dan deze link in en doneer zo een aantal spaarpunten aan mij.)

In juni

In de komende maand zal ik in een nieuwe blog mijn voortgang met jullie delen. Eens kijken of ik nog wat voorstel tussen mijn virtuele loop-collega’s.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *