Grizzly100: de eerste week

logo virtual grizzly100

We zijn nu bijna een week onderweg. Letterlijk en figuurlijk. Het is eigenlijk wel heel leuk en motiverend om op afstand mee te doen met de uitdaging om 100 kilometer in de maand juni te lopen. Grappig genoeg voel ik geen enkele competitiedrang of scoringsdrift, dus dat aspect van een wedstrijd werkt virtueel bij mij ook niet.

Inmiddels heb ik vier keer mijn loopschoenen aangetrokken en staat de teller nu op 33 km.

Challenges

Om extra punten (hoogtemeters? kilometers?) te verdienen kun je ook meedoen aan challenges. Deze zijn vrijwillig, maar op zich best geinig om te doen. Veel deelnemers posten hun resultaten in de Strava-groep en dan zie je waar iedereen zijn of haar rondjes loopt.

Van de vijf challenges heb ik er inmiddels vier uitgevoerd, waarvan één per toeval. Lopen door de Schoolstraat (#1), ploggend rotzooi opruimen (#2), een foto van jezelf met een kasteel (#3) en een figuurtje lopen (#4), oftewel: strava art. De laatste, op de foto met een dier, is er bij in geschoten.

Lijkt me toch duidelijk een vogel met een mandje in z’n bek. #stravaart

De strava art met de vogel is volstrekt per toeval ontstaan. Tijdens de fietstraining van mijn dochter liep ik met een andere wachtende ouder een willekeurige ronde. Eenmaal thuis zag ik, na uploaden, dat het wel iets weg heeft van een vogel met een mandje in z’n bek. Nou ja, gratis challenge!

Legends

De Grizzly100 virtuele race trekt de data van alle deelnemers van Strava om zo ook de voortgang te plotten op een kaart van de normale, echte race. In samenwerking met Legends Tracking, krijg je dan te zien wat supporters normaal zouden zien als alle lopers uitgerust waren met een gps-tracker.

De voortgang in de race. Een aantal lopers is al aan de tweede ronde begonnen.

Ik ben benieuwd naar de uitdagingen van volgende week. Het helpt mij in ieder geval wel qua motivatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *