Jaaroverzicht 2020

Aan het eind van dit gekke jaar van het Corona/Covid-19 virus willen de meeste mensen het jaar het liefst zo snel mogelijk achter zich laten. Ik heb daar zelf minder last van, dus een kleine terugblik schrijven vind ik wel leuk en het helpt om nog eens de highlights de revue te laten passeren.

Ik houd het hier algemeen, maar ga op sommige onderdelen iets meer de diepte in in achterliggende blogjes.

Lezen

Ik ben een liefhebber van boeken, zoals ik al vaker schreef. Sinds een paar jaar houd ik bij welke en (dus) hoeveel boeken ik per jaar lees. Het corona-virus hield mij dit jaar uiteraard ook vaker en langer thuis, dus ik had veel tijd om te lezen. Dat blijkt wel uit de cijfertjes. In 2020 las ik 36 boeken (tegen 22 het jaar ervoor en 20 in het jaar 2018). Daar maakte ik 11 kleine boektekeningetjes van, zoals die van Walden. Voor een wat uitgebreidere beschrijving van mijn leesactiviteiten, heb ik hier wat geschreven.

Running

Qua wedstrijden was het natuurlijk een mager jaar. Begin maart liep ik de drielandenpunt-trail in Vaals en daarna ging alles niet door. Helaas ook niet de trail d’Ardechoise in de Franse Ardèche waar we onze voorjaarsvakantie aan vast zouden plakken. Hopelijk lukt dat alsnog in 2021, maar ik heb er een hard hoofd in. Gedurende die eerste maanden zag je allerlei virtuele loopjes voorbij komen. Ik deed mee met de Grizzly 100, maar daar zat eigenlijk veel te weinig uitdaging in om echt leuk te zijn.

Hoogtepunt was de Trail des Fantomes in de Belgische Ardennen, afgelopen zomer. Ondanks ‘slechts’ 20 km, wel 1.000 hoogtemeters in een prachtige omgeving.

In dezelfde zomer las ik o.a. het boek van Jason Koop over ultrarunning. Sindsdien train ik bewuster en gerichter met die kennis in het achterhoofd.

Meer wedstrijden heb ik niet gedaan dit jaar, maar het is de bedoeling om er nog wel knallend uit te gaan. Morgen, op de één na laatste dag van dit jaar, wil ik mijn eerste officiële ultraloop volbrengen. Een afstand van meer dan 50 km; voor mij een afstandsrecord als ik dat volbreng.

Dan nog even de boekhouding van het hardlopen. Volgens Suunto heb ik dit jaar 1962 km’s hardgelopen. Volgens mijn eigen spreadsheetje zit ik op 1930 km tot nu toe. Wellicht is het verschil te verklaren in de afronding die ik zelf altijd toepas. Hoe dan ook, in 2020 liep ik ca. 2000 km hard. Van Nederland naar Italië en weer terug.

Architectuur

En hoe zit het dan met architectuur? Goed. Uitstekend zelfs! Ik ben met heel mooie dingen bezig geweest dit jaar, maar aangezien ik daarvoor gelukkig altijd met collega’s mocht samenwerken, vind ik een uitgebreide beschrijving daarvan hier niet gepast.

Ik ben een stuk vaardiger geworden in het gebruik van Archi, de open source tool voor ArchiMate-diagrammen. Bij wijze van proef heb ik ook een beginnetje gemaakt met het opstellen van de architectuur van de stichting ET-KAN (Elektronische Tijd Knooppunt Arnhem Nijmegen) waar ik in zit. Zo kan ik Archi in z’n volledige omvang leren gebruiken en helpt het de stichting wellicht ook nog.

Ten slotte heb ik zojuist mijn site over de kop gehaald vanwege mijn keuze om toch weer gebruik te maken van de standaard WordPress thema’s. Is dat architectuur? Mwah…niet echt, maar misschien maak ik nog wel een paar diagrammetjes van ‘Michiel BV’ en dan klopt het wel! 🙂

Op naar 2021!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *