Sneeuwpret

Heel Nederland is compleet gek geworden van Corona en dus is een beetje sneeuw voldoende reden om extra nieuwsuitzendingen te maken.

Als je, zoals ik, in de bergen van Nederland woont (ahum) dan is er wel degelijk een kans dat er net iets meer sneeuw ligt dan gemiddeld. Dus ook deze zondag met loopmaatje Edwin afgesproken om ’s morgens vroeg te starten voor een lange duurloop. Beiden zitten we niet te wachten op enorme drukte, dus zochten we een plek uit die relatief rustig was; het Deelerwoud.

Om 8 uur vanmorgen afgesproken en toch waren we nog niet de eersten die onze voetstappen in de sneeuw konden zetten. Met alleen als doel om toch eindelijk een keer over die berg op de Loenermark te gaan, zetten we globaal koers richting het oosten.

Besneeuwde heide
De berg van de Loenermark: “De Kouwerik”

Nadat we de top gehaald hadden en op die duizelingwekkende hoogte van ca. 75 meter, zijn we op de bonnefooi verder gegaan richting het noorden. Globaal wisten we waar we naartoe moesten en zo zijn we op de meest fraaie stukken van de Veluwe gekomen.

Af en toe keek ik op mijn nieuwste navigatie-app: TopoGPS. Dat is toch wel een prima app, moet ik zeggen. Je hebt nauwkeurige (wandel)kaarten van heel Nederland tot je beschikking en kunt er – als je wilt – ook gpx-bestanden op inladen. Op die manier zou je kunnen navigeren. Zelf heb ik dat één keer gebruikt tijdens mijn Veluwe ultra, maar dan meer als check of bij onduidelijkheden.

We eindigden in het Deelerwoud. Inmiddels liepen daar ook al behoorlijk veel wandelaars, dus het werd na 20 km ook tijd om koffie te drinken bij de auto.

Maar ja, mijn auto had er vandaag weinig zin in. ’s Morgens vroeg startte hij al lastig en nu kreeg ik hem helemaal niet meer aan de praat. Gelukkig bood de Wegenwacht uitkomst (vrijwel dode accu + losse aansluiting van de plusdraad naar de startmotor). Met toch wel koude voeten op het eind naar huis gereden en na een heerlijke douche en een paar zelfgemaakte wafels voldaan op de bank.

Tsja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *