Trailrunning

Er is voor mij niets mooiers dan trailrunning als het aankomt op sport. Lekker rennen over smalle paadjes in de natuur. Liefst glooiend. Vanuit huis ben ik in no time in het bos van de Veluwezoom. Posbank, Rosendaalse Veld of Koningsheide: ze hebben niet veel geheimen meer voor mij.

Heel lang geleden, ik was een knulletje van 6 jaar, begon ik met atletiek. Naast de korte looponderdelen (sprint, 800m., 1000m.) zaten er vooral veel veldonderdelen in. Dus ik heb mijn sportende jeugd vooral doorgebracht met hoogspringen, verspringen, speerwerpen en zelfs een blauwe maandag polstokhoogspringen.

Op latere leeftijd heb ik atletiek vaarwel gezegd, maar het lopen is altijd wel gebleven. Sinds 2010 namen de afstanden steeds verder toe. Ik liep toen mijn eerste halve marathon in Berlijn en sindsdien heb ik diverse halve en hele marathons gelopen. Maar wat me het meeste plezier geeft, is het lopen in de natuur, zonder druk op tijd of positie. De sfeer bij trailrunning vind ik veel aangenamer dan bij wegwedstrijden. En zo komt het dat ik inmiddels meer kilometers off the road heb gelopen, dan op asfalt.

In dit hoekje van mijn site verzamel ik informatie over trailrunning. Van interessante links, podcasts, bekende trailrunners, tot routes. Klik op één van de onderstaande onderwerpen als je meer wilt weten.

Blogs

Mijn blogs over trailrunning, hardlopen en wat er allemaal bijhoort. Lees meer.

Routes

Alles over bestaande routes, zelf samenstellen en het gebruik ervan. Lees meer.

Podcasts

Interessante podcasts over trailrunning en/of ultralopen. Lees meer.

Trailrunning communities

Online en offline trailrunning groepen.